Kuinka kulissit rakennetaan eli filttereiden asettamisen taito

Kun katsoo elokuvia ja sarjoja ja lukee uutisia, niin monesti vastaan tulee ensin tämä: ulkonäkö on tärkeää. Ja seuraavaksi tämä ristiriitainen viesti: luonnollisuus on hyvännäköistä, mutta hyvännäköisyyden eteen täytyy tehdä töitä. Uutisiin nostetaan julkisuudessa olevien ihmisten Instagram-päivityksiä otsikolla: ”Se ja Se upeana ilman meikkiä – katso kuvat!” ”Nyt on kuumaa – katso linkki Siitä ja Siitä ilman paitaa!” ”Laihduin 20 kiloa kuukaudessa haistelemalla purkkaa.” Ja joko luit uutisen täydellisen selfien ottamisesta?

Vertailukohteita riittää ja ihanneminän rakennuspaloja voi omaksua monenlaisista piireistä alkaen 18-vuotiaasta kuusamolaisesta fitness-bloggaajasta 30-vuotiaan miesnäyttelijän kautta 80-vuotiaaseen kirjailijaan. Koska kuvamateriaalia ja ihanteiden kohteita on niin paljon, on tärkeää muistutella itselleen, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää ja usein ihmiset haluavat näyttää sosiaalisessa mediassa siltä, mitä he itse haluaisivat olla. Joskus ”nopea räpsy naamasta” onkin 145. versio otetuista kuvista. Kas näin:

Aamunaama selfienä:

 1

Oikea aamunaama, jota tyttöystävä säikähti herätessään vierestäsi:

2

Päivän treenit olivat hikiset ja rankat, ja näytit mielestäsi hirveältä ”ilman meikkiä”:

3

 Mutta oikeasti joukkuekaverit miettivät, että vajositko maalissa koomaan:

 4

 Olit todella kiireinen ja tärkeä, suosittu tyyppi:

5

… mutta oikeasti näit vain äitiäsi kaupungilla, minkä jätit kertomatta somessa ja loppupäivän sinä:

6

Illalla saatoit opiskella hieman:

 7

Mutta vain hieman:

 8

Ennen nukkumaanmenoa söit iltapalan eli luomuruisleipää ja manteleita sekä chiansiemenjuomaa. Jälkiruuaksi muutama pala tummaa suklaata. Herkullista! Komea räppäri syö ehkä samaa, kertoi joku tutuntuttu, joka kerran söi Komean räppärin viereisessä pöydässä. Ja kuvassa se, mitä söit oikeasti sen jälkeen kun olit maistanut chiasiemenjuomaa ja todennut sen maistuvan vedeltä:

9

Minkälaisia mielikuvia sinä haluat herättää itsestäsi? Onko somen tehtävä jakaa arkea vai olla arjen yläpuolella? Muistatko seurata somea ja mediaa riittävän kriittisesti ja muistat, että omat toiveet ja tarpeet ovat kuitenkin tärkeämpiä kuin kuusamolaisen fitness-bloggaajan elämäntapa? Sinä olet sinä.

 

Toisen asteen tiimistä päivitti psykologi Tuula

You may also like...