2. asteen opiskeluhuolto vastaa…

Kuinka pitkä olet ilman kenkiä?

Tätä se on aina kokeissa. Ensimmäinen kysymys on heti vaikea ja menee maku koko hommaan. Kunnes muistaa psykologien ikivanhan kikan: aina voi kysyä vastakysymyksen! Eli: mitä sinä itse arvelisit? Ps. Älkää kysykö vastakysymyksiä kokeissa, se voi ärsyttää opettajia ja tulee hylsyjä.

Jos sinulla olisi henkinen sairaus mikä se olisi?

Se olisi varmaankin jonkunlainen pakkomielle selvittää ja auttaa.

Teetkö punnerruksia?

Yksi perjantai TYHY-päivässä meitä kehotettiin nousemaan ylös ja liikkumaan aina puolen tunnin välein. Seuraavana maanantaina sitä tapahtuikin ja saattoipa joku vähän punnertaakin, mutta tiistaina lopetettiin se pelleily ja ruvettiin taas normaaleiksi istumatyöläisiksi. Nyt me taas mietitään, että miksi meillä on hartiat niin jumissa.

Seurusteletko?

Sinkkuna tässä vielä toistaiseksi elellään… Opiskeluhuollon päivillä vähä katteltiin muita itäsuomalaisia opiskeluhuoltopalveluita, mutta ne ei ehkä tajunnu kun me flirttailtiin. Mutta Mikkelistä ne on tulossa meille kylään nyt syksyllä. Me aateltiin tarjota niille kahvia ja ehkä ne sitte tajuaa, että meitä kiinnostaa silleen enemmän. Ei olla laitettu niille mitään viestiä nyt ite, ettei ne aattele että ollaan jotenki epätoivoisia.

Mihin aikaan heräsit tänään?

Opiskeluhuolto herää suunnilleen klo 8 aikoihin, koska silloin alkaa työaika. Mutta se ei oo niin tarkkaa. Joskus opiskeluhuolto herää klo 7 ja joskus klo 9.

Tämän hetkinen huoli?

Me mietitään paljon sitä, että miten me voitaisiin kehittää yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä. Minä kuulin kyllä teidän ajatukset: teki jäitte miettimään että mikä ihmeen yhteisöllinen opiskeluhuoltotyö. Ehkä se on eniten sitä, että tavoitettaisiin paljon opiskelijoita yhdellä kertaa ja lisättäisiin koko joukon hyvinvointia kerralla. Puututtaisiin vaikka kiusaamiseen, parannettaisiin ryhmähenkeä, että kaikilla ois kamuja ja semmosta. Me toivottaisiin, että te opiskelijat voisitte kertoa meille, että miten te toivoisitte opiskeluhuollon näkyvän teille koulussa. Pitäisikö kuraattoreiden ja psykologien käydä teidän oppitunneilla? Pitäisikö olla rentoutusryhmiä? Te ootte viisaita ihmisiä, kertokaa!

Lempipaikka?

Me tykätään olla kouluilla ja sitten Kouluvirastolla. Se on Kuopion keskustassa osoitteessa Vuorikatu 27. Siellä 3. kerroksessa on lukioiden kuraattori ja kaikki neljä psykologia. Muut neljä kuraattoria on koululla. Mutta me kaikki käydään myös kaikilla kouluilla, jos te opiskelijat ja opettajat sitä toivotte. Tai käydään me vaikka ette ois kutsunutkaan meitä. Ollaan sillä tavalla vähän itsepäisiä.

Viimeisin asia jolle nauroit?

Omille vitseille. Tai siis…

Kolme asiaa joita mietit juuri nyt?

1. Ainii, pitäis muuten taas alkaa nousta puolen tunnin välein

2. Tuleekohan Mikkelistä kuraattoritkin käymään?

3. Ihan tosi, nouse ylös.

Oletko mielestäsi notkea?

Pidämme itseämme erittäin notkeana. Ja joustavana. Joskus käynnistytään vähän hitaammin, esimerkiksi silloin jos tuntuu että voi olla ihan rauhassa vielä. Mutta me myös juostaan paljon hoidettavien asioiden, opiskelijoiden ja opettajien perässä ja päivän aikataulu voi muuttua ihan lennosta.

Oletko hiljainen/ujo?

Opiskeluhuoltoa kuvaa meidän mielestä paremmin kekseliäs, nopea, joustava ja mietteliäs.

Uskotko aina kaiken mitä sinulle sanotaan?

Opiskeluhuolto kyllä ensin pureksii, ennen kuin uskoo.

Mitä toivot tältä syksyltä?

Koulurauhaa, opiskeluintoa ja arjen pieniä iloja.

Mukavaa viikonloppua!

Toisen asteen tiimistä päivitti psykologi Tuula

You may also like...